آخرین خبرها

گیاهان دارویی مفید برای رفع کم اشتهایی

گیاهان دارویی رفع کم اشتهایی

گیاهان دارویی سودمند برای رفع کم اشتهایی

اگر مثل بیشتر مردم هستید، از بین رفتن اشتها فرصت خوبی برای کاهش وزنتان است. اما اگر بی اشتهایی چند روز یا چند هفته طول بکشد و به طور عادی باعث آب رفتن شما شود، این بی اشتهایی علت خاصی دارد.

کم خوراکی یا بی اشتهایی میتواند علل مختلفی داشته باشد که بسیاری از آنها اهمیت چندانی ندارند.

یکی از شایعترین علائم اخطار دهنده اولیه سرطان بی اشتهایی است که معمولا با تغییر در حساسیت به مزه ها همره است. در حالت کلی احساس خستگی، تغییر در حساسیت به مزه، یا درد در هر جای بدن از علائم شایع آن است.

تقریبا تمام عفونتها میتوانند باعث بی اشتهایی شوند. مثلا ویروس سرماخوردگی یا آنفولانزا ممکن است عامل آن باشد. یا علل جدی تر مثل سل، کم کاری تیروئید، بیماریهای قلبی یا ریوی یا مشکلات کبدی داشته باشد.

بی اشتهایی مقاومت بدن در برابر خوردن هر چیزی است که به فرایند بهبود کمک میکند. با این همه بیماری تنها علت کاهش اشتها نمی باشد.

گاهی چیزی که به دلیل خاصی خورده اید، مثل یک دارو میتواند عامل آن باشد. آنتی بیوتیکهایی مثل اریترومایسین، جوانه های چشایی را غیر فعال کرده و باعث کندی حرکت غذا در روده شده و احساس پری بعد از خوردن غذا را طولانی میکنند.

تمام آمفتامینها که برای کاهش وزن تجویز میشوند، احساس گرسنگی را از بین میبرند.

داروهای مسکن و ضد التهاب مفصل میتوانند معده را تحریک کرده و باعث تهوع و برگرداندن غذا شوند.

دیژیتالیس (که یک داروی قلبی است) و داروهای مدر (که مانع احتباس آب شده و فشار خون را پایین می آورند) نیز میل به غذا خوردن را کم میکنند.

گاهی چیزی غیر خوراکی مشکل ساز شده است. کمبودهای کلی تغذیه ای میتوانند نیروی حیاتی یک اشتهای طبیعی را تضعیف کنند. مخصوصا اشخاص مسن ممکن است گرفتار کمبود روی در رژیم غذایی باشند که میتواند جوانه های چشایی را از بین ببرد.

خود پیری بر روی اشتها تاثیر میگذارد. در افراد مسن، ساز و کار بدن آهسته میشود، وزن ماهیچه ها کم میشود و ضعف جسمانی مانع فعالیت است. در رأس آنها، کاهش احساس چشایی و ترشحات معدی قرار دارد که همه باعث بی اشتهایی میشوند.

گاهی نیز اتفاقی در زندگی بر اشتها تأثیر میگذارد. اگر اخیرا یک برنامه ورزشی را شروع کرده اید، ممکن است دچار بی اشتهایی شوید تا بدن خود را با نیازهای جدید تطبیق دهد.

به طور کلی، سلامت روانی نقش مهمی در اشتهای شما دارد، در هنگام گرفتاری طولانی، تنش روانی میتواند شما را به پرخوری بکشاند ولی فشارهای کوتاه مدت معمولا اشتها را از بین میبرند.

افسردگی نیز در برخی افراد باعث بی اشتهایی میشود. بی اشتهایی عصبی اختلالی است که در افراد مبتلا معمولا دختران جوان تقریبا باعث ترک کامل غذا خوردن میشود. بیماری وسوسه غذا خوردن دارند، ولی از ترس چاق شدن چیزی نمیخورند. برای آنها نخوردن از به اندازه خوردن راحتتر است.

از گیاهان دارویی مفید برای رفع کم اشتهایی میتوان بابونه، نعنا، رازیانه، شوید و دارچین را نام برد.

درباره‌ی Iranian Chemist

حتما ببینید

مدرس شیمی کنکور و دبیرستان متخصص شیمی آلی سنتز و فرمولاسیون دارو و طراحی دارو و محصولات آرایشی بهداشتی

اندازه ها و مقادیر وزنی داروهای گیاهی چگونه است؟

اندازه ها و مقادیر وزنی داروهای گیاهی چگونه است؟   از آنجایی که ممکن است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − = هشت