آخرین خبرها

تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر به کمک تصویربرداری از پروتئین tau

روش نوین تصویربرداری مغزی

تصویربرداری از پروتئین tau

باتکیه بر موفقیت تصویربرداری درون تنی ترکیبات پروتئینی آمیلوئید در بیماری آلزایمر و دیگر ناهنجاری های مربوط به تخریب نورون ها در دهه های اخیر، تصویربرداری از پروتئین tau توجه علمی و پزشکی را به خود جلب کرده است. بیماری آلزایمر که با نام Taupathies نیز شناخته می شود بوسیله حضور پلاکت های آمیلوئیدی و برهم ریختگی پروتئین tau ایجا می شود. توانایی برای تصویربرداری پاتولوژی پروتئین tau در شرایط درون تنی برای هم تشخیصی و هم دنبال کردن پاسخ های درمانی به روش جدید که شامل مکانیسم anti-tau می باشد، حائز اهمیت می باشد.

اخیرا دانشمندان و پژوهشگران تعدادی لینگاند اختصاصی رادیو نشاندار در مطالعات تصویربرداری PET در شرایط درون تنی کشف کردند. از میان این تریسرها، ۳ ترکیب [۱۱C]RO6924963، [۱۱C]RO6931643و [۱۸F]RO6958948 منتخب شده اند که باندینگ اختصاصی به پروتئین های tau دارند و نه به پلاک های آمیلوئیدی.

تدریس داروسازی هسته ای توسط خانم دکتر حمیده صباح نو
ترکیبات دارای باندینگ اختصاصی به پروتئین های tau

 

این ترکیبات نفوذ مغزی با بالاترین و استانداردترین مقادیر پیک (SUV)، Ki را به همراه washout سریع و متابولیسم قابل قبولی را در پریمات های غیرانسانی از خود نشان دادند. در ارزیابی کلینیکالی هر ۳ ترکیب، ترکیب [۱۸F]RO6958948 بالاترین مقادیر پیک و بهترین کانتراست میان مناطق دارای تجمع بیشتر و کمتر پروتئین tau را از خود نشان داده است.

 

نویسنده مقاله: سرکار خانم دکتر حمیده صباح نو متخصص داروسازی هسته ای

 

درباره‌ی Iranian Chemist

حتما ببینید

آموزش داروسازی هسته ای در وبسایت شیمیدان ایرانی توسط خانم دکتر حمیده صباح نو در وبسایت شیمیدان ایرانی

پروتئین نوکلئولین (Nucleolin)

نوکلئولین که C23 نیز نامیده می شود فسفوپروتئین هسته ای و سیتوپلاسمی است که نقش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 2 = شانزده