آخرین خبرها

واژینوز باکتریال Bacterial vaginosis

واژینوز باکتریال چیست؟

واژینوز باکتریال چیست؟

واژینوز باکتریال نوعی عفونت واژن است که منجر به ترشحات بدبوی واژینال می شود. در حالت طبیعی، روزانه مقدار کمی ترشح واژینال از خانم ها خارج می شود. اما در خانم های مبتلا به واژینوز باکتریال، ممکن است حجم ترشحات زیاد شود و یا بوی بدی از آنها استشمام گردد. واژینوز باکتریال توسط تعدادی باکتری ایجاد می شود. به صورت طبیعی انواع مختلفی از باکتری ها در واژن وجود دارند. زمانی که مقدار و یا نوع این باکتری ها تغییر می کند، عفونت در بدن اتفاق می افتد. زنان به دنبال برقراری رابطه ی جنسی با مردان دچار واژینوز باکتریال نمی شوند؛ اما خانم های مبتلا به واژینوز باکتریال، احتمال بالاتری برای ابتلا به سایر عفونت های جنسی دارند. در زنان هم جنس باز، احتمال انتقال واژینوز باکتریال بین پارتنرها وجود دارد.

علائم واژینوز باکتریال چیست؟

بسیاری از خانم ها علامتی ندارند. اگر علامتی داشته باشند، به صورت استشمام بوی ماهی از ترشحات واژینال خواهد بود که بعد از رابطه ی جنسی شدیدتر می شود. ممکن است بعضی از خانم ها احساس سوزش در واژن داشته باشند.

آیا آزمایشی برای تشخیص واژینوز باکتریال وجود دارد؟

بله، پزشک یا پرستار از ترشحات واژن بیمار نمونه گیری می کند و نمونه ی گرفته شده را تحت آزمایش قرار می دهد و دنبال شواهد عفونت می گردد.

واژینوز باکتریال چگونه درمان می شود؟

دو دارویی که به طور شایع در درمان واژینوز باکتریال مورد استفاده قرار می گیرند، مترونیدازول و کلیندامایسین هستند. هر دوی این داروها اشکال مختلفی دارند. ممکن است به شکل قرص، ژل یا کرم واژینال تجویز شوند. معمولا در مصرف ژل یا کرم واژینال، خانم ها عوارض کمتری را تجربه می کنند. اما تصمیم در مورد اینکه کدام شکل دارویی مناسب شماست، به توافق بین شما و پزشک بستگی دارد. بسیار مهم است که دوره ی درمان تجویزی توسط پزشک یا ماما را کامل کنید؛ حتی اگر علائم شما با مصرف چند دوز اولیه از دارو فروکش نماید. به پایان رساندن دوره ی درمان، از عود علائم جلوگیری می نماید.

آیا لازم است شریک جنسی خانم مبتلا به واژینوز باکتریال هم مورد درمان قرار گیرد؟
اگر شریک جنسی بیمار، مرد است، نیازی به درمان او وجود ندارد. ولی در زنان هم جنس باز، اگر شریک جنسی نیز علامت دار است، باید درمان شود.

در صورت عود علائم، چه کنیم؟

حتما مجددا توسط پزشک یا ماما ویزیت شوید و تحت معاینه قرار بگیرید. در بعضی از خانم ها به طور مکرر این عفونت عود می کند که گاهی در این شرایط لازم است خانم برای ۳ تا ۶ ماه تحت درمان قرار گیرد.

اگر علائم واژینوز باکتریال در یک خانم باردار دیده شود، چه باید کرد؟

تصمیم گیری برای نحوه ی درمان بر عهده ی پزشک است و بر اساس شدت عفونت تصمیم می گیرد. معمولا در این گروه از بیماران، درمان خوراکی نسبت به درمان واژینال ترجیح داده می شود.

آیا می توان از واژینوز باکتریال پیشگیری نمود؟

تا حدودی بله؛ راه های پیشگیری از واژینوز باکتریال:

  • عدم استفاده از دوش واژینال (دوش واژینال: وارد کردن مایعی به واژن برای شست و شوی آن)
  • استفاده از پوشش در روابط جنسی
  • قطع مصرف سیگار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

87 ÷ هشتاد هفت =