آخرین خبرها

شناختی بر عصاره میوه (آب میوه) یا Fruit Juice

استخراج عصاره میوه

عصاره میوه عموما از میوه های کاملا رسیده و در اغلب موارد غنی از اسید مانند انگور، گیلاس و غیره به دست می آید. این میوه ها غالبا حاوی مقادیر زیادی از پکتینها بوده که عمل استخراج عصاره و فیلتر نمودن را مشکل میسازد و در نتیجه به عصاره نهایی حالت شیره یا ژل مانند میبخشد، بنابراین این پکتینها میباید از بین بروند. DAB6، Ph. Helv، USP XX-NFXV، Ph. Dan48 و BP80 روشی متفاوت را برای تجزیه پکتینها پیشنهاد مینمایند.

به طور مثال در روش مذکور در DAB6، تمشک تازه و له شده همراه با به هم زدن مکرر در درجه حرارت محیط قرار داده میشود تا هنگامی که ۱۰ میلی لیتر از نمونه فیلتر شده عصاره بدون ایجاد کدورت با ۵ میلی لیتر اتانول قابل اختلاط باشد. توده سپس فشرده شده و عصاره نگاهداری میشود تا زمانی که مواد معلق ته نشین گردند، سپس فیلتر و در فرایند تبدیل به شیره وارد میگردد.

در مواردی که گوشت میوه نگهداری میشود تخمیر رخ میدهد که در روش توصیف شده در Ph. Helv با افزودن اولیه شکر و مخمر تسریع میگردد.

Ph.Dan 48 روشی را توصیف مینماید که در آن پکتیناز (۳ گرم در کیلوگرم میوه) همراه با مقدار کمی از مخمر میوه خرد شده و تازه تهیه شده به میوه کاملا رسیده و شسته شده در ۴۵ درجه سانتیگراد اضافه میشود. مخلوط در این درجه حرارت برای مدت ۳ ساعت همراه با به همزدن مکرر قرار داده میشود و پس از افزودن مجدد پکتیناز (۳ گرم در کیلوگرم گوشت میوه) برای ۳ ساعت دیگر نگاهداری میشود. این فرایند تا زمانی که توده را بتوان به سادگی فشرد و عصاره را استخراج نمود تکرار میشود. سپس به عصاره به دست آمده با فشردن، پکتیناز (۳ گرم در کیلوگرم) مجددا اضافه و مخلوط ۳ ساعت دیگر در ۴۵ درجه سانتیگراد نگاهداری میشود. نمونه ۱۰ میلی لیتر از عصاره سرد شده در اختلاط با ۵ میلی لیتر الکل باید شفاف بماند.

عصاره میوه ها در منوگراف فارماکوپه های فعلی نیز ذکر شده اند. BP 80 چگونگی تهیه عصاره تمشک را توصیف مینماید. پس از جداسازی پکتین با افزودن پکتیناز عصاره فیلتر شده تا شفاف گردد. سپس سوکروز افزوده میشود تا دانسیته به ۱/۰۵۰ تا ۱٫۰۶۰ میلیگرم در میلی لیتر برسد که پس از آن توسط تبخیر تا یک ششم حجم اولیه تغلیظ میشود. سپس سدیم متا بی سولفیت یا نگاهدارنده دیگری افزوده میگردد.

عصاره گیلاس از گیلاسهای تازه به دست می آید. میوه های Prunus Cerasus L. در USP XX-NF XV ثبت شده اند. میوه های شسته شده که دم از آنها جدا شده اما هسته ها در آن موجودند بدون شکستن هسته ها له میشوند. اسید بنزوئیک ( یک دهم درصد) به میوه اضافه و تا زمانی که نمونه کوچکی از آن پس از فیلتر شدن و افزودن نصف حجم اتانول به آن حتی پس از ۳۰ دقیقه هیچ گونه کدورتی نشان ندهد، در درجه حرارت محیط قرار داده میشود. عصاره با فشردن از گوشت میوه جدا و فیلتر میشود. اختلاف در روشهای متفاوت تخریب پکتین است.

درباره‌ی Iranian Chemist

حتما ببینید

مدرس شیمی کنکور و دبیرستان متخصص شیمی آلی سنتز و فرمولاسیون دارو و طراحی دارو و محصولات آرایشی بهداشتی

اندازه ها و مقادیر وزنی داروهای گیاهی چگونه است؟

اندازه ها و مقادیر وزنی داروهای گیاهی چگونه است؟   از آنجایی که ممکن است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + چهار =