آخرین خبرها

کدام گیاهان دارویی برای درمان یبوست مفید هستند؟

درمان گیاهی یبوست

گیاهان دارویی برای درمان یبوست

یبوست یکی از مشکلات شایعی است که افراد زیادی مخصوصا افراد سالمند گرفتار آن میشوند و باعث نفخ، احساس ناراحتی و گاهی حتی سردرد میشود. خوشبختانه در دل طبیعت گیاهانی هستند که میتوان با استفاده از آنها به این مشکل غلبه کرد.

در حالت عادی، به محض گذاشتن غذا در دهان، دندانها به کمک بزاق دهان شروع به خرد کردن و نرم کردن اولیه غذاها کرده و سپس آن را روانه معده میکنند. این مواد غذایی در داخل معده به کمک شیره معده هضم شده و سپس راه روده ها را در پیش میگیرد. در طول این روند مواد مغذی موجود در غذای خورده شده توسط پرزهای روده جذب و وارد جریان خون میشوند. این مواد مغذی حدود هشت ساعت بعد از گوارش در هر دقیقه نیم سانتی متر پیش میروند و هر آنچه جذب نشده است مدفوع را تشکیل داده و در کولون پیش میروند. غدد داخل کولون آب مدفوع را گرفته و هزاران باکتری از این مواد زائد تغذیه میکنند. انقباضهای جداره روده ها مدفوع را به سمت روده راست (رکتوم) پیش میبرند. در واقع مواد غذایی بین بیست تا چهل ساعت بعد از مصرف به آخر خط میرسند.

  • اگر فردی در هر هفته کمتر از سه مرتبه دفع داشته باشد میتوان گفت که آن فرد مشکل یبوست دارد.
  • معمولا افراد سالمند بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند. به این دلیل که تحرک بدنی آنها کمتر بوده و داروهای بیشتری مصرف میکنند.
  • یبوست در بین زنان باردار نیز بسیار رایج است. فشار وارده از رحم به کولون و همچنین تغییرات هورمونی باعث ایجاد این مشکل میشود.
  • نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه میکنند و همچنین بچه هایی که در مدرسه از رفتن به دستشویی خودداری میکنند نیز در معرض این مشکل قرار دارند.
  • از دلایل اصلی یبوست در ایران بیشتر تغذیه نادرست و نامناسب میباشد و در بعضی موارد به علت داشتن زندگی ماشینی و عدم تحرک کافی است. البته در درمان این بیماران مشکل خاصی وجود ندارد و اگر به موقع به پزشک مراجعه نمایند، درمان به راحتی صورت میپذیرد.

از گیاهان دارویی مفید برای درمان یبوست میتوان روغن نارگیل، روغن کنجد، روغن کرچک، مغز گردو، انجیر و ترنجبین را نام برد.

درباره‌ی Iranian Chemist

حتما ببینید

آموزش رایگان شیمی آلی دکتر مهدی نباتی Mehdi Nabati 09011828140

چرا باید از کنه کشها (Acaricides) در کشت گیاهان دارویی استفاده کرد؟

لزوم استفاده از کنه کشها (Acaricides) در کشت گیاهان دارویی کنه کشها، ترکیباتی جهت کنترل mites …

2 نظر

  1. معین علیپور

    کاش در مورد ترکیبات شیمیایی موجود توی این گیاهان هم مینوشتین

    • درود معین جان
      در مورد ترکیبات شیمیایی و طبیعی و خواص آنها در مقالات جداگانه به طور مفصل توضیح داده خواهد شد.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 × = هشتاد یک