آخرین خبرها

مقدمه ای بر تصویربرداری مولکولی

تصویربرداری مولکولی

در پزشکی، تشخیص زود هنگام اغلب بیماری ها بخصوص سرطان یک کلید موثر در درمان آنها محسوب می شود.

تصویربرداری مولکولی، توانایی ایجاد یک تصور غیر تهاجمی فرآیندهای بیوشیمیایی در داخل بدن را ایجاد می­کند که در تشخیص بیماری قبل از یکسری تغییرات مهم فیزیولوژی نتیجه می شود. شناسایی بیماری بر پایه بیوشیمیایی به انتخاب گزینه­های ایده­آل درمانی و حذف نمونه برداری غیر ضروری منجر می­شود.

در سال­های اخیر روش­های تصویربرداری تشخیصی غیر تهاجمی برای شناسایی بیماری­ها و جراحت­های داخل بدن استفاده شده است که از آن جمله می توان روش های توموگرافی محاسباتی، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، فراصوتی و روش های تصویربرداری پزشکی را نام برد.

روش­های پزشکی هسته­ای شامل توموگرافی محاسباتی نشر تک فوتون و توموگرافی نشر پوزیترون می باشد. این روش ها قادر هستند که تتشخیص سه بعدی اطراف بدن ایجادکنند. به هرحال محدودیت تشخیص این روش­ها در حدود ۱۰۹سلول (معادل تقریبا ۱ گرم از هر بافت) می­باشد. این نتایج در بیماران و سرطان­هایی که در مرحله بهبودی بالقوه قرار دارند و دارای تعداد زیاد و نامشخص از سلول­های سرطانی هستند، اهمیت پیدا می کند درحالیکه محدوده دامنه تشخیصی مناسب، تشخیص زودهنگام و موثر متاستازهای کوچک را امکان پذیر می­سازد.

در توموگرافی نشر تک فوتون، یک نشرکننده فوتون به بیمار تزریق می شود و بطور مستقیم تابش های گاما نشر شده اندازه گیری می­شود.

 

نویسنده مقاله: خانم دکتر حمیده صباح نو متخصص داروسازی هسته ای

درباره‌ی Iranian Chemist

حتما ببینید

آموزش داروسازی هسته ای در وبسایت شیمیدان ایرانی توسط خانم دکتر حمیده صباح نو در وبسایت شیمیدان ایرانی

پروتئین نوکلئولین (Nucleolin)

نوکلئولین که C23 نیز نامیده می شود فسفوپروتئین هسته ای و سیتوپلاسمی است که نقش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× پنج = 20