مواد تشکیل دهنده خمیر دندانها چه اثرات و کاربردهایی دارند؟
در پروسه تهیه و تولید خمیر دندان از مواد متفاوتی استفاده میشود که از آن جمله میتوان به ساخارین به عنوان ماده شیرین کننده و گلیسرول به عنوان جاذب رطوبت برای جلوگیری کردن از خشکیدگی اشاره نمود. فلوراید ماده اساسی دیگری است که در ساخت هر نوع خمیر دندانی به کار میرود و نقش اصلی آن تقویت مینای دندانها میباشد. کلسیم کربنات و یا سیلیس میکرونیزه ساینده هایی هستند که برای پاک کردن دندانها از مواد غذایی باقیمانده به کار میروند.
مواد پاک کننده
از پاک کننده هایی که در ساخت خمیر دندانها مورد استفاده قرا میگیرند میتوان به کوکامیدو پروپیل بتائین و سولفات لاریل سدیم اشاره کرد. این مواد در کنار خاصیت پاک کنندگی، باعث ایجاد کف موقع مسواک زدن میشوند. این پاک کننده ها ممکن است موجب ایجاد آفتهای دهانی و یا رنگ پریدگی لثه شوند. به همین خاطر افرادی که به این نوع پاک کننده ها حساسیت دارند، پیشنهاد میشود که از خمیر دندانهای فاقد اینگونه مواد پاک کننده استفاده کنند.
مواد سفید کننده
موادی نظیر هیدروژن پروکسید به منظور سفید کردن دندانها در فرمولاسیون خمیر دندانها مورد استفاده قرار میگیرند. ترکیبات پلی فسفاتی مثل پیروفسفات نیز برای از بین بردن مواد غذایی باقیمانده در دندانها به کار برده میشوند. این ترکیبات پلی فسفاتی ممکن است باعث ایجاد آفتهای دهانی و یا آسیبهای دهانی شوند. نکته مهم در رابطه با سفید کننده ها این است که توجه شود که برای اینکه این مواد کار خود را در سفید کردن دندانها به بهترین نحو انجام دهند نیاز به مسواک زدن طولانی میباشد.
مواد بی حس کننده
از موادی نظیر فلوئورید قلع و یا پتاسیم نیترات به منظور جلوگیری از تحریک عصبهای دندانی و همچنین کم کردن دردهای دندانی در فرمولاسیون خمیر دندانها استفاده میشود.
ماده زایلیتول
این ماده علاوه بر افزایش فعالیت غدد بزاقی دهان، از پوسیدگی دندانها نیز جلوگیری کرده و همچنین نقش شیرین کننده را هم در خمیر دندانها بازی میکنند.
واقعا سایت خوبی دارین و مطالب آموزنده جالبی رو میذارین. دستتون درد نکنه. ولی کاش نحوه ساخت و فرمولاسیون خمیر دندان رو هم میذاشتین
درود موناجان
ممنون از نظر لطفتون. نحوه ساخت خمیر دندان قبلا در بخش مقالات طلایی آموزش داده شده است.
موفق باشید