تئوری بحران در کنکور
هر کدوم از شماها ممکنه تا به حال بارها طعم شکست و پسرفت و درجا زدن رو چشیده باشید و به شکل های مختلف توی بحران های درسی قرار گرفته باشید. امروز می خواهیم یه جور دیگه به مشکلات و بحران هایی که در مسیر کنکور برامون پیش میاد نگاه کنیم.
بحران چیست؟
لغت dissonance به معنای بحران و ناهماهنگی هست. تئوری بحران یا دیسونانس یک نظریه معروف و قدیم هست که میگه مشکلات و بحران هایی که در طول تحصیل برای دانش آموز به وجود میاد نقطه پایان نیست. بلکه یک دوراهی تصمیم گیری هست که نوع تصمیم شما تعیین می کنه شما به رشد و موفقیت برسید یا با یک تصمیم اشتباه از موفقیت باز بمونید.
شاید با یک مثال این مطلب براتون روشن تر بشه. وقتی تو چند آزمون متوالی ترازت افت می کنه چه حسی بهت دست میده؟ دیدت نسبت به این مشکل و بحران چیه؟ چیکار می کنی در نهایت؟
۱- شما می تونید تصمیم بگیرید که درس رو رها کنید چون حس می کنید به رشته مورد علاقتون نمی رسید.
۲- شما می تونید بدون تغییر دادن روشتون به راهتون ادامه بدید و این افت تراز رو صرفا پای بدشانسی و ابر و باد و مه و خورشید بگذارید!
۳- یا می تونید با تغییر دادن روش به صورت صحیح و اصلاح اون به تلاشتون ادامه بدید!
سه مرحله اصلی در برخورد با بحران ها در کنکور
شناخت
بررسی اینکه علت این بحران پیش آمده چه بوده. این مرحله بهتره با مشورت با یک مشاور خوب همراه بشه که احتمال سوگرایی رو کاهش بده.
چاره سازی
در این مرحله راه حل کار رو باید تعیین کنیم مثلا وقتی تشخیص دادیم علت افت تراز ساعت مطالعه غیر بهینه است. در این مرحله به دنبال روشی برای بهینه کردن اون هستیم. مهمترین نقش مشاوره چاره سازی است.
عمل با اراده
در این مرحله خود دانش آموز باید با اراده محکم چاره ها رو به کار بگیره و هر چه بهتر عمل کنه نتیجه بهتری خواهد گرفت. مهمترین و اسای ترین عنصر در این مرحله خود دانش آموزه! تا وقتی قانع نشی که باید برای زندگی و آینده ات بجنگی هیچ معجزه ای برای تو وجود نداره …
تدریس خصوصی شیمی دبیرستان در تهران