سوالات شک دار را در کنکور بزنم یا نه
بحث سوالات شک دار برای هممون یه چالش بوده و همیشه دو تا راه جلومون قرار می داده. این که نترسیم و به خوندنمون اعتماد کنیم یا این که مرافب نمره منفی باشیم و الکی گزینه رو وارد نکنیم. اما کار درست چیه؟؟؟!!!
تقصیر تو نیست!
اگر می بینی رو جواب سوالی تردید داری، سریع مطالعه خودت رو زیر سوال نبر. دوستان، طراحان کنکور اکثرا یه کِرم درون دارند که وقتی این کرم درونشون فعال میشه میشینن اکثر گزینه ها رو هدف دار طراحی می کنند و با قرار دادن دام های آموزشی، کاری می کنند که شما به این شک بیوفتین.
این بحث دام های آموزشی همیشه دردسرساز بوده و تو سال های اخیر سوالاتی رو داریم که بالای ۷۰ درصد بچه ها تو دام اون سوال افتادند.
بنابراین وقتی شک می کنیم احتمال این که گزینه غلط رو بزنیم خیلی بیشتر میشه.
تقصیر تو هست!
وقتی رو سوالات شک می کنی و میری سراغ تحلیل و پاسخ تشریحی اون ها. اگر دیدی جواب ها رو اصلا نمی دونستی یا مسیر اشتباهی رو رفته بودی، مطمئن باش که مشکل از نحوه مطالعه ات بوده و یادگیریت ناقصه. بنابراین تا وقتی تسلطت بالا نرفته اصلا سوالات اون مبحث رو نزن.
طراح کنکور می دونه
اکثر گزینه های دام دار و غلط، جملات کتاب درسی هستند که مو به مو نوشته شدند ولی خیلی ریز و مویرگی اومدن مفهوم رو تغییر دادند.
شما هم با توجه به عجله ای که دارین این نکته رو متوجه نمیشین و گزینه غلط رو جواب میدین.
شک یا وسواس، مسئله اینه
دقیقا تحلیل سوال و این که بین کدوم گزینه ها موندیم برامون مشخص می کنه که داریم وسواس به خرج میدیم و الکی نگرانیم یا این که واقعا اون قسمت رو بلد نیستیم و باید برای مطالعه مجددش و تثبیت یادگیریمون اقدام کنیم.
و اما دو نکته مهم
۱- حتی اگر زمان زیادی رو هم گذاشتی و آخرش بین دو گزینه شک داشتی، اصلا جواب نده و ریسک نکن.
۲- چه تو کنکور و چه آزمون های آزمایشی، نباید بیشتر از ۳۰ تا غلط داشته باشی. پس نهایتا تو هر درسی دو تا سوال شک دار رو جواب بده.
تدریس خصوصی و نیمه خصوصی شیمی دبیرستان و کنکور در تهران