آموزش شیمی دهم – فرمول کنکوری ارتباط انحلال پذیری و غلظت مولی
دوستان عزیز همچنان که می دانید مبحث غلظت ها و انحلال پذیری یکی از مباحث سوال خیز در کنکور محسوب می شود. یکی از مواردی که نیاز به تحلیل های زیاد دارد و باعث می شود سوالات آن فوق العاده سخت بوده به طوری که برای حل آن ها باید حداقل ۱۰ دقیقه وقت گذاشت، مبحث ارتباط انحلال پذیری به غلظت مولی (مولاریته) می باشد. در اغلب اوقات دانش آموزان بی خیال این سوالات می شوند. دلیل آن هم واضح است چون در آن مدت زمان می توان به چندین سوال دیگر جواب داد…
حالا در این مقاله، من می خواهم یک فرمول کنکوری و طلایی بسیار مهم به شما بگویم که تا در کمتر از ۲۰ ثانیه بتوانید این سوالات را جواب بدهید.
سوال:
انحلال پذیری یک نوع ترکیب شیمیایی در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد برابر ۸۰ گرم در ۱۰۰ گرم آب است. اگر غلظت این ترکیب شیمیایی برابر ۵ mol/L و چگالی آن برابر با ۱٫۸ g/mL باشد. جرم مولی این ترکیب شیمیایی چقدر است؟
الف) ۱۶۰
ب) ۸۰
ج) ۱۸۰
د) ۴۰۰
پاسخ:
دوستان عزیز اگر بخواهید این سوال را با روش تشریحی در کنکور جواب بدهید خیلی زمان از شما خواهد گرفت. در این گونه سوالا از فرمول زیر استفاده کنید:
M: غلظت مولی یا مولاریته است که بر حسب mol/L می باشد.
S: انحلال پذیری است که بر حسب g می باشد.
d: چگالی است که بر حسب g/mL می باشد.
جرم مولی: بر حسب g/mol می باشد.
توجه: دوستان عزیز اگر در صورت سوال واحدهای دیگری داده شده بود حتما قبل از وارد کردن در فرمول، تبدیلات لازم را انجام دهید.
حالا خیلی راحت اعداد را در فرمول بگذارید تا به جواب برسید.
گزینه صحیح:
با توجه به فرمول طلایی گفته شده و راه حل، گزینه صحیح گزینه الف می باشد.
تدریس خصوصی و کنکوری شیمی دبیرستان در تهران