آخرین خبرها

زندگی نامه اقلیدس

بیوگرافی اقلیدس

زندگی نامه اقلیدس

اقلیدس در اسکندریه مصر چشم به جهان گشود. او ریاضی دان، معلم زبان یونانی و یک دانشمند بزرگ بود. وی در مدرسه سلطنتی اسکندریه ریاضیات تدریس میکرد. به این دانشمند لقب پدر هندسه داده اند. زیرا وی بنیانگذار هندسه ای به نام هندسه اقلیدسی است. او تمام قضایایی را که ظاهرا هیچ استفاده ای از آنها نمی شد، به صورت قضیه های قابل درک و کامل باشند، در آورد و سعی زیادی نمود تا اثبات یک قضیه، آن را به قضیه دیگری ربط دهد. با این روش هر شاگرد ریاضی مجبور می شد، برای اثبات مسئله ریاضی تلاش و کوشش کند.

او به ماموران مالیاتی مصر کمک قابل توجهی نمود. در این مورد باید بگوییم که در گذشته های دور در عهد باستان به کشور مصر هدیه نیل می گفتند. زیرا شهرت و اعتبار مصر بیشتر به علت عظمت و بزرگی رود نیل بود، ولی این رود هر ساله طغیان می کرد که این طغیان به سود مردم آن منطقه بود به این دلیل که رود گل آلود نیل که از دورترین کوه های آفریقا سرچشمه می گرفت تمام کشتزارهای مصر را می پوشاند و آنها را برای کشاورزی آماده می کرد. طغیان رود نیل کار مامور وصول مالیات را دچار مشکل می کرد. به این خاطر که حدود زمین های زراعتی از بین می رفت و تعیین محدوده زمین مالکان مشکلات زیادی به بار می آورد. اگر قرار بود که مالیات ها متناسب با محدوده زمین از مالکان مطالبه شوند، اول باید مساحت زمین مشخص می شد.

در این زمان، هندسه (که در زبان یونانی به معنی نقشه برداری زمین است) به این مشکل اساسی پاسخ داد. ماموران مالیات با هندسه، مساحت زمین هر مالک را حساب میکردند. به این صورت که ابتدا هر زمین را به مثلث های مختلف تقسیم می کردند، سپس مجموع مساحت های مثلث را جمع آوری می کردند و اندازه مساحت زمین را می گفتند و در نتیجه مالیات را وصول می کردند.

این دانشمند بزرگ نتایج کارهای فیثاغورث، تالس و افلاطون را جمع آوری و همه آنها را به دقت مطالعه کرد. وی تعریف های ساده هندسی را که قواعد کلی نامیده می شدند به صورت مجموعه در آورد و همگی آنها را قضیه نامید.

لازم به ذکر است که امروزه مطالعه رشته های مختلف علمی مانند صوت، نور، کشتیرانی، مکانیک، پزشکی و زیست شناسی مستلزم دانش کافی از نظریه های اقلیدس می باشد.

چگونه از گیاهان دارویی برای درمان کرم روده استفاده کنیم؟

حتما ببینید

شیمی چیست

نظریه یونانی در تکوین شیمی جدید

نظریه یونانی (۶۰۰ تا ۳۰۰ پیش از میلاد) جنبه فلسفی یا جنبه نظری شیمی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + یک =