ماری کوری، کاشف دو عنصر رادیوم و پلوتونیوم و اولین زنی است که به دریافت جایزه نوبل نائل امد. وی همچنین اولین زنی است که توانسه در دو زمینه مختلف (شیمی و فیزیک) جایزه نوبل را کسب کند. ماری کوری در سال ۱۸۶۷ در ورشوی لهستان و در خانواده ای ۷ نفره به دنیا آمد. وی دانش آموز باهوشی بود و از همان دوران کودکی استعداد بالایی در ریاضیات و فیزیک داشت که این ویژگی را از پدرش که استاد فیزیک و ریاضیات دانشگاه بود، به ارث برده بود. پس از پایان دوران دبیرستان، با وجود نبوغ و استعداد فراوانی که ماری داشت، اما نتوانست به دانشگاه ورشو راه یابد، چرا که این دانشگاه صرفا مردان را پذیرش میکرد. ماری برای ادامه تحصیلات به دانشگاه سوربن فرانسه رفت. در انجا به تحصیل ریاضیات و فیزیک پرداخت و با پایان تحصیلاتش، در پاریس تحقیقاتش را ادامه داد.
ماری ماموریت یافت در کنار پیر کوری (که دوست یکی از همکارانش بود و در سوربن تدریس میکرد)، به طور مشترک از فضای آزمایشگاه دانشگاه برای تحقیقات خود استفاده کند. دو سال بعد از این اتفاق، ماری و پیر با یکدیگر ازدواج کردند. در ابتدا این دو هر کدام جداگانه روی پروژه های خود کار میکردند. ولی پس از تولد اولین فرزندشان، هر دو با هم به تحقیق روی اشعه ایکس و اورانیوم پرداختند. نتیجه این همکاری به کشف پلوتونیومف اورانیوم و اشعه ای منتهی شد که ماری آن را رادیواکتیویته نامید و جایزه نوبل را برایشان به ارمغان آورد. سه سال پس از دریافت جایزه نوبل، پیر در حادثه ای جان باخت و کرسی استادی وی به ماری که اکنون دو فرزند داشت و بیوه شده بود رسید.
در سال ۱۹۱۱ ماری کوری دومین جایزه نوبل خود را این بار در رشته شیمی کسب کرد. سرانجام وی پس از سالها تحقیق و تدریس در چهارم جولای ۱۹۳۴ در اثر سرطان خون از دنیا رفت.