Breaking News

نکته گول زننده در تست های ایزومری کنکور – شیمی یازدهم استاد نباتی

تدریس خصوصی و تضمینی شیمی آیمت، تیزهوشان و شیمی کنکور و المپیاد شیمی

تحلیل و بررسی تمام نکات کنکوری شیمی یازدهم پایه

دکتر مهدی نباتی – استاد برتر شیمی کنکور ایران

شیمی یازدهم نباتی شیمی یازدهم آقای نباتی شیمی یازدهم دکتر نباتی شیمی یازدهم مهدی نباتی شیمی یازدهم آقای مهدی نباتی شیمی یازدهم دکتر مهدی نباتی 

دانش آموزان عزیزم، مباحث شیمی آلی و شیمی پلیمر که به ترتیب در فصل های اول و سوم شیمی یازدهم پایه آورده شده اند، دارای نکاتی هستند که طراحان کنکور به راحتی از آن ها استفاده کرده و با وارونه کردن مفهوم اصلی مطالب، به اصطلاح دانش آموزان را گول زده و در تله تستی می اندازند.

در این مقاله می خواهم به یکی از این نکات در مبحث ایزومرها در شیمی آلی بپردازم که به راحتی می توان از مفهوم اصلی وام گرفت و تست های گول زننده طراح کرد.

پس حتما این مقاله را با دقت بخوانید و این نکته را در جزوه تان یادداشت کنید…

 

نکته بسیار مهم ایزومرها

همپار یا ایزومرهای ساختاری به ترکیباتی گفته می شود که دارای فرمول مولکولی یکسانی بوده ولی ساختار و بالطبع خواص متفاوتی دارند.

 

*** اما یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن این است که در بعضی اوقات مولکول هایی مطرح می شود که فرمول مولکولی یکسانی داشته و در ظاهر هم ساختار متفاوتی دارند و شما تصور می کنید که این مولکول ها حتما ایزومر یا همپار هستند. در حالی که این گونه نیست!!!

عزیزان من، حتما در این مواقع، مولکول ها را به حالت های مختلف بچرخانید و ببینید که با هم فرق می کنند یا نه. دومین کاری که می توانید بکنید ببینید که شاخه ها یا اتم ها به کربن شماره چند متصل هستند…

 

به مولکول های زیر دقت کنید تا کامل متوجه شوید…

 

آقای دکتر مهدی نباتی استاد برتر شیمی کنکور ایران
مولکول های آلی مبحث مولکول های یکسان و مولکول های همپار در شیمی آلی یازدهم پایه کنکور

 

تحلیل مولکول های دسته اول:

هر دو مولکول دارای فرمول C5H10 می باشند و ساختار آن ها نیز کاملا متفاوت است. پس این دو مولکول، هم پار (ایزومر) هم هستند.

 

تحلیل مولکول های دسته دوم:

هر دو مولکول دارای فرمول C8H17Cl می باشند و در ظاهر نیز ساختارشان متفاوت است!!! ولی باید بگویم که این تصور فقط حاصل خطای نوع نگاه شما عزیزان است، و ساختار آن ها یکسان است. چرا؟؟؟

اگر به مولکول سمت چپ نگاه کنید متوجه می شوید که اتم کلر و گروه متیل بر روی کربن شماره ۳ مولکول سوار هستند. و وقتی به مولکول سمت راست هم دقت کنیم باز می بینیم که کلر و متیل هر دو در موقعیت کربنی سوم قرار دارند! پس این دو ساختار، نمی توانند هم پار (ایزومر) هم باشند. بلکه این دو ساختار یکسان هستند و در حقیقت یک مولکول می باشند.

 

تحلیل مولکول های دسته سوم:

هر دو مولکول دارای فرمول C4H7N می باشند و ساختار آن ها نیز متفاوت است. پس این دو مولکول، هم پار (ایزومر) هم هستند.

 

دکتر مهدی نباتی

استاد برند شیمی کنکور ایران

 

دکتر مهدی نباتی مدرس شیمی کنکور و دبیرستان و المپیاد شیمی و متخصص شیمی آلی سنتز و فرمولاسیون دارو و طراحی دارو و محصولات آرایشی بهداشتی
آموزش خصوصی حرفه ای شیمی کنکور و المپیاد شیمی با استاد نباتی مدرس برتر شیمی کنکور ایران

معلم شیمی کنکور تهران مشهد اصفهان کرج شیراز تبریز قم اهواز کرمانشاه ارومیه رشت زاهدان همدان کرمان یزد اردبیل بندرعباس اراک اسلامشهر زنجان قزوین سنندج خرم آباد گرگان ساری شهریار شهر قدس کاشان ملارد دزفول نیشابور بابل خمینی شهر سبزوار گلستان آمل پاکدشت نجف آباد بروجرد آبادان قرچک بجنورد ورامین بوشهر ساوه 

تدریس خصوصی آنلاین و حضوری شیمی کنکور و المپیاد شیمی

قائم شهر بیرجند نسیم شهر سیرجان خوی ایلام بوکان شهرکرد سمنان فردیس مراغه شاهین شهر ملایر مهاباد سقز بندر ماهشهر رفسنجان گنبد کاووس شاهرود مرودشت کمال شهر 

Check Also

دکتر مهدی نباتی - بهترین و برترین استاد شیمی کنکور، المپیاد و تیزهوشان ایران 09053190439 ایمو

سختترین سوال شیمی کنکور تجربی ۱۴۰۲ نوبت دوم – سوال ۷۶ – استوکیومتری واکنش های موازی – سوال ترکیبی شیمی دهم و شیمی یازدهم

پاسخ سوال ۷۶ کنکور تجربی ۱۴۰۲ نوبت دوم دکتر مهدی نباتی – استاد شیمی کنکور …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت × = 8