تکنیک های مطالعاتی رتبه های برتر کنکور
تمرکز هنگام مطالعه
یکی از راه های اساسی و روان شناختی برای جلوگیری از حواس پرتی در هنگام مطالعه این است که دانش آموز یک برگه سفید کنار خود داشته باشد و هر وقت پرش حواس داشت، موضوع آن را روی برگه بنویسد. با خودش بگوید که بعدا راجب آن موضوع فکر خواهم کرد و دوباره بر روی درس تمرکز کند. دانش آموز بعد از بازه مطالعه می تواند به سراغ برگه برود و ربع روی موضوعات نوشته شده فکر کند تا تک تک در ذهنش حل شود. فرد به مرور یاد می گیرد که مسائل حاشیه ای را در زمان استراحت به یاد آورد و تمرکزش روی درس بیشتر و بیشتر می شود.
تنوع در دروس مطالعاتی
دانش آموز باید به این نکته دقت کند که هر ۱٫۵ تا ۲ ساعت، درس مورد مطالعه خود را عوض کند. زیرا اگر تمام وقت مطالعاتی خود را در یک روز صرف یک درس خاص کند، به مرور بعد از ۲ ساعت اول سرعت مطالعه او پایین می آید. بازدهی مغز نیز با مطالعه طولانی مدت یک درس کاهش می یابد و سیر نزولی خواهد داشت. پس لازم است ترکیبی از دو درس عمومی و دو درس اختصاصی را حداقل در برنامه مطالعاتی یک روز خود داشته باشید. در مورد اختصاصی ها نهایت تا ۳ ساعت مجوز مطالعه دارید.
مطالعه روزنامه وار در شروع کار
اینکه دانش آموز قبل از شروع مطالعه، نگاهی اجمالی به کل مطلب بیندازد، بسیار مفید و مثمرثمر خواهد بود. زیرا دانش آموز پیش زمینه ذهنی خواهد داشت و می داند که مطلب درباره چه موضوعی است.
یادداشت برداری هنگام مطالعه
لازم است که دانش آموز هنگام مطالعه فعال باشد. یعنی زمانی که مطالعه می کند، مطالب مهم را یادداشت برداری و نُت برداری کند. این نکته نویسی ها هنگام مرور مطلب خیلی کمک کننده است. البته اگر بار اول می خوانید، می توانید از چند برگ چرک نویس استفاده کنید و بعد از آزمون آن ها را به صورت مدون در بیارید.
تدریس خصوصی شیمی دبیرستان در تهران