خلاصه نویسی، حاشیه نویسی و برجسته سازی دروس کنکور
دکتر مهدی نباتی – استاد برتر شیمی کنکور ایران
کنکور ۱۴۰۲ نباتی کنکور ۱۴۰۲ آقای نباتی کنکور ۱۴۰۲ دکتر نباتی کنکور ۱۴۰۲ مهدی نباتی کنکور ۱۴۰۲ آقای مهدی نباتی کنکور ۱۴۰۲ دکتر مهدی نباتی کنکور ۱۴۰۲ تجربی
یکی از مشکلات اساسی دانش آموزان کنکوری این است که با اینکه هدف مشخص و انگیزه بالایی برای قبولی در آزمون کنکور سراسری دارند ولی از لحاظ تایم برای مطالعه کافی همه دروس کم می آورند. این مشکل، دلایل زیادی دارد ولی یکی از این دلایل این است که متاسفانه این دانش آموزان عزیز، روش صحیح مطالعه دروس را بلد نیستند.
در این مقاله می خواهم به اختصار سه تکنیک اساسی فرایند مطالعه صحیح دروس کنکور را برای شما عزیزنم بگم که اگر این سه تکنیک را اصولی به اجرا درآورید مطمئن باشید که هم بازدهیتان بالا خواهد رفت و هم اینکه کمبود زمان نخواهید داشت.
قاعده کلی فرایند مطالعه دروس کنکور
به طور کلی سه تکنیک اساسی در فرایند مطالعه وجود دارد که می توانید به خوبی از آن ها استفاده کنید.
برای دروس تحلیلی، خلاصه نویسی؛ و برای دروس خواندنی، حاشیه نویسی و برجسته سازی انجام دهید و در روزهای پیش از آزمون های آزمایشی استفاده کنید.
خلاصه نویسی
خلاصه نویسی برای دروس تحلیلی استفاده می شود که باعث افزایش تمرکز و دقت، افزایش یادگیری، کاهش حجم مطالب، مرور آسانتر و بیشتر می شود. یک خلاصه خوب، نوشته ایست که کم حجم باشه و از علائم و نمودارهای درختی استفاده شود که بستگی به خلاقیت شما دارد. خلاصه برداری را به شکلی منظم انجام دهید و آن ها را جمع آوری کنید.
اگر شک کردید نکته ای را در خلاصه های خود بنویسید یا نه، آن نکته را ننویسید.
حاشیه نویسی و برجسته سازی
در دروس خواندنی به جای خط کشیدن زیر مطالب و جملات مهم، بهتر است دور کلمات کلیدی خط بکشید تا با دیدن آن ها، کل مفهوم جمله را متوجه شوید. برجسته سازی و علامت گذاری روش بسیار موثری برای افزایش تمرکز و دقت هستند.
نکته: مقدار حاشیه نویسی و برجسته سازی نباید بیشتر از ۳۰ درصد حجم کل مطلب باشد.
مارک دار کردن تست ها
اولین توصیه برای تست زدن این است که از یک کتاب تست بزنید. در صورتی که نمی دانید چه کتابی مورد نیاز شما است می توانید از استادان خود راهنمایی بگیرید. پس از مطالعه جزوه و کتاب وارد مرحله تست زدن می شوید، که باید تست های خوب و نکته دار رو مارک دار کنید. فراموش نکنید شما حق نوشتن هیچ نکته ای در کتاب تست ندارید و تنها اجازه مارک دار کردن تست را دارید.
چه تست هایی مارک دار شوند؟
تست هایی که جنبه عمومی و تکرار شونده داشته باشند و با مرور آن ها کل مبحث دوره شود.
همچنین تست هایی که دارای نکته آموزشی جالبی باشند.
از مارک دار کردن تست هایی که بیش از حد استاندارد سخت هستند یا به علت بی دقتی غلط زده اید، خودداری کنید.
اگر شک کردید تستی را مارک دار کنید یا نه، آن را مارک دار نکنید. همچنین تعداد تستی که در یک مبحث می تواند مارک دار شود نباید بیشتر از ۳۰ درصد تعداد کل تست های آن مبحث باشد.
استاد برجسته شیمی کنکور ایران
معلم خوب شیمی کنکور تهران مشهد اصفهان کرج شیراز تبریز قم اهواز کرمانشاه ارومیه رشت زاهدان همدان کرمان یزد اردبیل بندرعباس اراک اسلامشهر زنجان قزوین سنندج خرم آباد گرگان ساری شهریار شهر قدس کاشان ملارد دزفول نیشابور بابل خمینی شهر سبزوار گلستان آمل پاکدشت نجف آباد بروجرد آبادان قرچک بجنورد ورامین بوشهر ساوه
تدریس خصوصی آنلاین و حضوری شیمی کنکور و المپیاد شیمی
قائم شهر بیرجند نسیم شهر سیرجان خوی ایلام بوکان شهرکرد سمنان فردیس مراغه شاهین شهر ملایر مهاباد سقز بندر ماهشهر رفسنجان گنبد کاووس شاهرود مرودشت کمال شهر