Breaking News

سوال احتمالی شیمی کنکور ۱۴۰۲ – مسائل واکنش های الکتروشیمی متوالی

تدریس حضوری و آنلاین و متمرکز شیمی کنکور با بهترین کیفیت و بالاترین سرعت در تمام شهرهای ایران و خارج از ایران

پیش بینی سوالات مهم و احتمالی شیمی کنکور ۱۴۰۲

دکتر مهدی نباتی – استاد برجسته شیمی کنکور ایران

الکتروشیمی کنکور ۱۴۰۲ نباتی الکتروشیمی کنکور ۱۴۰۲ آقای نباتی الکتروشیمی کنکور ۱۴۰۲ دکتر نباتی الکتروشیمی کنکور ۱۴۰۲ مهدی نباتی تدریس خصوصی شیمی

دانش آموزان کنکوری عزیزم از فصل دوم شیمی دوازدهم کنکور یعنی فصل الکتروشیمی، به طور حتم ۴ سوال هم در کنکور تجربی و هم در کنکور ریاضی می آید.

یکی از تیپ سوالات بسیار مهم که هر ساله در درس شیمی کنکور طرح می شود و به طور یک در میان، یک سال در کنکور ریاضی و یک سال در کنکور تجربی جزو سوالات شیمی کنکور می باشد، سوال مساله ای واکنش های الکتروشیمی متوالی یا دو فرایندی است. حل این سوال بسیار زمان بر و تحلیلی است و بسیاری از دانش آموزان از خیر این سوال در کنکور می گذرند!!! ولی خب وقتی می دانیم که یکی از سوالات ۹۹ درصدی کنکور، همین تیپ سوال است پس چرا باید کنار بگذاریمش؟؟؟!!!

از نظر من باز هم امسال شاهد یک سوال از این تیپ یا در کنکور تجربی (به احتمال خیلی زیاد) و یا در کنکور ریاضی خواهیم بود…

قبلا در مقاله ای روش تحلیلی برای پاسخ به این تیپ سوالات را برای شما عزیزان آموزش داده ام. اما در این مقاله ضمن طرح یک سوال احتمالی، یک فرمول کنکوری بی نظیر نیز برایتان می خواهم آموزش دهم که از این به بعد بدون هیچ گونه فکر کردن یا تحلیلی بتوانید زیر ۲۰ ثانیه به این تیپ سوالات جواب دهید…

 

سوال احتمالی شیمی کنکور

الکتریسیته حاصل از واکنش کامل ۲۶۰ گرم فلز روی در باتری روی/نقره اکسید، چند گرم فلز نقره را در فرایند آبکاری یک ظرف مسی بر روی می نشاند؟

(Zn=65 و Ag=108 و Cu=64 و O=16)

الف: ۲۱۶

ب: ۴۳۲

ج: ۸۶۴

د: ۶۴۸

 

پاسخ:

برای پاسخ به این سوال یک روش تحلیلی-استوکیومتری وجود دارد که قبلا آموزش داده شده است. در اینجا از یک فرمول کنکوری بی نظیر و میانبر برای حل این سوال استفاده می کنیم. کافی است واکنش های الکتروشیمیایی هر دو فرایند را نوشته و بعد از موازنه، تعداد الکترون مبادله شده را برای هر کدام از واکنش ها به دست آورده، واکنش ها را همسان سازی می کنیم و سپس در فرمول کنکوری جاگذاری کنیم و به جواب برسیم.

a)  Zn  +  Ag2   ZnO  +  ۲ Ag

b)  Ag+  +  e     Ag

 

برای محاسبه تعداد الکترون مبادله شده در هر فرایند کافی است که تغییرات عدد اکسایش را در تعداد اتم و ضریب استوکیومتری آن ماده در واکنش موازنه شده ضرب کنیم:

na = 2 × ۱ × ۱ = ۲

nb = 1 × ۱ × ۱ = ۱

 

بعد از محاسبه تعداد الکترون های مبادله شده برای هر واکنش، اقدام به همسان سازی ضرایب دو واکنش می کنیم. برای این کار کافی است که واکنش دوم را در ۲ ضرب کنیم:

a)  Zn  +  Ag2   ZnO  +  ۲ Ag

b)  ۲ Ag+  +  ۲ e     ۲ Ag

 

در گام آخر، جرم (m)، جرم مولی (M)، ضرایب استوکیومتری (x) و تعداد الکترون های مبادله شده (n) هر کدام از مواد را در فرمول جاگذاری می کنیم:

mAg = (namZnxAgMAg)/(nbxZnMZn)

mAg = (2×۲۶۰×۲×۱۰۸)/(۱×۱×۶۵)

mAg = 864 g

گزینه صحیح:

با توجه به موازنه ها و تحلیل های انجام شده، گزینه ج پاسخ صحیح این تست تالیفی شیمی کنکور می باشد.

 

دکتر مهدی نباتی

استاد برند شیمی کنکور ایران

 

آقای دکتر مهدی نباتی استاد برتر شیمی کنکور ایران
تدریس خصوصی و تضمینی شیمی دهم، یازدهم و دوازدهم، تیزهوشان و شیمی کنکور و المپیاد شیمی

دبیر خوب شیمی کنکور تهران کرج شیراز تبریز مشهد اصفهان قم اهواز کرمانشاه ارومیه رشت زاهدان همدان کرمان یزد اردبیل بندرعباس اراک اسلامشهر زنجان قزوین سنندج خرم آباد گرگان ساری شهریار شهر قدس کاشان ملارد دزفول نیشابور بابل گلستان آمل بروجرد آبادان قرچک بجنورد ورامین بوشهر ساوه جهرم تربت حیدریه شهرضا مرند بندر انزلی اندیشه الوند

تدریس خصوصی آنلاین و حضوری شیمی کنکور و المپیاد شیمی

قائم شهر بیرجند نسیم شهر لاهیجان خوی شهرکرد سمنان فردیس مراغه شاهین شهر ملایر مهاباد گنبد کاووس شاهرود تنکابن مهرشهر کرج چابهار قوچان اهر میانه پرند کازرون بهشهر بناب

Check Also

دکتر مهدی نباتی - بهترین و برترین استاد شیمی کنکور، المپیاد و تیزهوشان ایران 09053190439 ایمو

المپیاد شیمی ۱۴۰۱ مرحله اول – تحلیل سوال ۱۶ – مبحث الکتروشیمی فصل ۲ شیمی دوازدهم

تدریس خصوصی المپیاد شیمی و شیمی کنکور آموزش شیمی آنلاین (همه شهرها) و حضوری (فقط …

3 comments

  1. خیلی عالی بود لطفا در مورد الکتروشیمی باز هم مطلب بذارین

  2. زینب بهبودی

    سلام استاد لطفا سوالات احتمالی آنتالپی و سینتیک را هم بذارین

    • Iranian Chemist

      سلام عزیزم سوالات احتمالی همه مباحث شیمی کنکور با پاسخ تشریحی در قسمت شیمی دبیرستان گذاشته شده است. حتما مقالات آموزشی را مطالعه و نکات مهم و تکنیک های کنکوری گفته شده را یاد بگیرید. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهل هفت − = 40